Home » Igre » IO Interactive stavlja Hitman franšizu na čekanje

IO Interactive stavlja Hitman franšizu na čekanje

O interactive stavlja svoju Hitman franšizu na pauzu jer se umjesto toga fokusira na dugo očekivanu igru ​​Jamesa Bonda.

Kako je izvijestio PC Gamer , kreativni direktor IO Interactivea Christian Elverdam rekao je za Eurogamer da bi moglo proći dosta vremena prije nego što fanovi dobiju još jednu veliku informciju, iako će Hitman: World of Assassination nastaviti da se ažurira.

“Trenutno velika, velika nova Hitman igra… koja je malo u pauzi, jer gradimo još jednu fantaziju o agentima koja nam također oduzima puno vremena”, rekao je Elverdam. “Ali očigledno ćemo se vratiti voljenom agentu 47. On je još uvijek u srcu ove kompanije.”

“Agent fantazija” o kojoj Elverdam govori je, naravno, igra o Jamesu Bondu koja je najavljena 2020. godine , koja trenutno ima samo kodno ime Project 007. Od tada je vrlo malo otkriveno o njoj, iako to znamo imat će originalnu priču.

IO Interactive je nedavno rebrendirao Hitman 3 u World of Assassination , uklopivši sve prethodne nivoe Hitman Trilogy u igru ​​i također pokrenuvši Freelance roguelike mod. Programeri još uvijek ima planove da podrži igru, čak i ako još ne radi na punom nastavku.

„Nadam se da ćemo moći da dobijemo našu tortu i da je pojedemo, u smislu da imamo tako divnu platformu na kojoj možemo nastaviti da eksperimentišemo sa onim što formula može da uradi i šta ljudi očekuju od nje“, rekao je Elverdam.

„I onda bi u nekom trenutku, očigledno, kao i svaki kreativac, bilo lijepo da uđemo i kažemo: ‘U redu, pa, sa svime što smo naučili, šta bi to bilo kada bismo morali da ponovo artikulišemo sandbox. Kako bi to izgledalo?”

Ipak, IO Interactive će sigurno imati dovoljno posla i izvan Hitmana, jer je u februaru najavio da je u studiju u razvoju i online fantasy RPG . “Ukrcavamo se u novu avanturu. Onu koja proširuje našu kreativnost, naše mogućnosti i, u nekom smislu, naš identitet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice