Home » Tehnologija » Kako smo živjeli bez ove funkcije na Windowsu do sada?

Kako smo živjeli bez ove funkcije na Windowsu do sada?

Microsoft je najavio novu funkcionalnost za Windows 11 koja će donijeti dodatnu praktičnost za gamere.

Ubuduće će korisnici moći isključivati igre direktno putem kontrolera, bez potrebe za korištenjem tipkovnice ili miša. Ova funkcija bit će integrirana kroz Xbox Game Bar, alat koji već pruža korisnicima mnoge opcije za kontrolu igara i multimedijalnog sadržaja.

Kako Funkcija Radi

Nova opcija omogućit će korisnicima da pritiskom na dugme na kontroleru, dok je aktivan Xbox Game Bar, brzo pristupe izborniku za gašenje igara. Ovo će biti posebno korisno za igrače koji koriste konzole i kontrolere kao glavni način igranja na PC-u, čime se eliminira potreba za povratkom na desktop ili korištenje miša.

Prednosti i Očekivanja

S obzirom na to da je ova funkcija trenutno u fazi testiranja, očekuje se da će postati dostupna svim korisnicima u nadolazećim ažuriranjima Windowsa 11. Ovo je još jedan korak ka integraciji konzolnog iskustva u PC gaming, što bi moglo pojednostaviti igračko iskustvo i povećati produktivnost.

Microsoft se fokusira na to da korisnicima pruži što intuitivnije i prilagodljivije iskustvo, a ova funkcija je jedan od koraka u tom pravcu. Integracija ovakvih mogućnosti mogla bi također potaknuti veću upotrebu Xbox Game Bara, koji već nudi širok spektar alata za gaming zajednicu.

Nova funkcionalnost za gašenje igara putem kontrolera dodatno pojednostavljuje navigaciju i upravljanje igračkim iskustvom na Windowsu 11. Ovo je još jedan primjer kako Microsoft nastoji povezati najbolje elemente PC i konzolnog gaminga, donoseći inovacije koje čine igranje na računaru još ugodnijim.

 

Vrh stranice