Home » Igre » Dva bivša programera Diablo serije osnovala novi studio

Dva bivša programera Diablo serije osnovala novi studio

Dva bivša programera Diablo serije su otkrila svoj novi studio.

Pod nazivom Gas Giant Games, osnovali su je Jay Wilson i Julian Love, direktor dizajna i kreativni direktor studija. Studio je također najavio svoju prvu igru, neimenovani akcioni RPG baziran na novom IP-u.

Studio planira da obezbjedi pregled novog naslova na predstojećoj Konferenciji programera i igara. Wilson i Love kažu da su okupili sjajan tim veterana industrije igara koji će raditi na svojoj novoj igri. Timske zasluge uključuju Overwatch, Gears of War, Cyberpunk 2077, Kingdom Hearts i Company of Heroes.

Wilson kaže da su programeri radili na različitim konceptima igre prije nego što su krenuli naprijed s akcionim RPG-om, koji će također sadržavati elemente preživljavanja. Wilson je dodao u izjavi: “Iako još nismo spremni da svijetu otkrijemo sve detalje našeg projekta, možemo reći da će fanovi naših prethodnih igara biti oduševljeni onim što slijedi.

Gas Giant će ponuditi privatne demo igre zainteresiranim investitorima i izdavačima. Konferencija programera igara održat će se u Kaliforniji od 20. do 24. marta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice