Home » Igre » Starfield i Cyberpunk 2077 zahtijevaju SSD: Kraj klasičnim hard diskovima

Starfield i Cyberpunk 2077 zahtijevaju SSD: Kraj klasičnim hard diskovima

Kraj klasičnim hard diskovima: Starfield i Cyberpunk 2077 zahtijevaju SSD

U svijetu gaminga, konzole su već prije dvije godine uvele SSD diskove kao standard, ali igre na PC platformi još uvijek se optimiziraju za klasične hard diskove. Međutim, situacija će se uskoro promijeniti jer su dvije velike igre, Starfield i Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, službeno najavile SSD kao minimalni zahtjev za igranje.

CD Projekt RED je odlučio objasniti što ova promjena zapravo znači za igrače.

Ukratko, Cyberpunk 2077 će se i dalje moći instalirati na HDD disk, ali igra neće biti optimizirana za takve diskove. To znači da ako imate sporosti ili trzanja tijekom igranja igre s instalacijom na hard disk, to više neće biti problem developerima.

“Jedna od promjena za Phantom Liberty je odluka da prestanemo podržavati HDD kao minimalni zahtjev. SSD diskovi pružaju brže učitavanje, bolji protok podataka i općenito bolje performanse u usporedbi s hard diskovima”, stoji u objavi CD Projekt RED-a.

Valja napomenuti da je Cyberpunk 2077 dosad imao opciju za izvođenje na sporim diskovima u postavkama grafike i performansi. Pretpostavlja se da će ta opcija biti uklonjena u novoj verziji.

Evo kako će izgledati PC zahtjevi za Phantom Liberty i ažurirani Cyberpunk 2077:

– Operativni sustav: Windows 10 (64-bitna verzija)
– Procesor: Intel Core i5-3570K / AMD FX-8310
– RAM: 8 GB
– Grafička kartica: NVIDIA GTX 780 3GB / AMD Radeon RX 470
– SSD: 70 GB slobodnog prostora

Ove specifikacije ukazuju na potrebu SSD-a za glatko i optimalno igranje Phantom Liberty i ažuriranog Cyberpunk 2077.

Ova promjena signalizira prelazak industrije igara na brže i modernije tehnologije pohrane podataka. Ako želite uživati u najnovijim i najboljim igrama, možda je vrijeme da razmislite o nadogradnji svog sistema s klasičnog hard diska na SSD disk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice