Home » Igre » Frost Giant – Nova RTS igra od bivših Blizzard veterana

Frost Giant – Nova RTS igra od bivših Blizzard veterana

Frost Giant – Nova RTS igra od bivših Blizzard veterana

Frost Giant je razvojni studio koji čine iskusni veterani Blizzarda, Tim Morten i Tim Kembel. Njihov prvi projekt, Stormgate, privukao je pažnju svojim atmosferičnim screenshotovima koji podsjećaju na popularnu igru Starcraft, a nedavno objavljen pre-alpha gameplay otkrio je sličnosti sa RTS korjenima koje mnogi poklonici žanra dugo čekaju.

Nakon razočaranja Blizzardovim nedostatkom novih RTS naslova, Frost Giant pruža nadu da će ova ekipa vratiti žanr u njegovu slavu. Očekivanja su visoka, posebno zbog činjenice da su veterani Blizzarda uključeni u ovaj projekat.

Stormgate će biti free-to-play igra koja će ponuditi različite režime igre. Igrači će moći uživati u solo i kooperativnim kampanjama, kao i takmičarskim mečevima 1 na 1 ili 3 na 3. Trenutno su potvrđene dvije zaraćene frakcije – ljudi i Infernal Host, tajanstveni vanzemaljski neprijatelji. Također, autori su najavili da će se uz standardne jedinice pojaviti i heroji koji će dodatno obogatiti gameplay iskustvo.

Iako je prikazano u ranoj fazi razvoja, neki su primijetili da trenutni prikazi izgledaju generički. Međutim, važno je imati na umu da se igra još uvijek nalazi u pre-alpha fazi, što znači da će biti mnogo prostora za poboljšanja i dodatne detalje.

Zatvorena beta verzija igre planirana je za juli i trajat će do sljedeće godine, kada se očekuje službeno puštanje igre. Očekuje se da će Frost Giant donijeti svježinu u RTS žanr i pružiti priliku igračima da ponovno uživaju u napetim taktičkim borbama i strategijskim izazovima.

Svi ljubitelji RTS igara nestrpljivo iščekuju dolazak Frost Giantovog Stormgate-a i nadaju se da će ova igra ispuniti očekivanja i vratiti žanr njegovoj slavi. S nestrpljenjem čekamo više informacija o ovom uzbudljivom projektu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice