Home » Putovanja » Bivša rezidencija Šona Konerija na jugu Francuske na tržištu za 30 miliona eura

Bivša rezidencija Šona Konerija na jugu Francuske na tržištu za 30 miliona eura

Ako ste ikada sanjali da živite kao James Bond, evo vaše šanse u ovoj prekrasnoj vili na jugu Francuske. Prostrani posjed, nekada rezidencija Seana Conneryja, poznatog po ulozi Jamesa Bonda u kultnoj filmskoj franšizi, sada je dostupan za 30 miliona eura (34 miliona američkih dolara), prema brokerskoj kući Knight Frank, koja prodaje raskošnu vilu.

Ova vila inspirirana Belle Époqueom, smještena na padini s pogledom na more u Cap de Nice, odiše klasičnom francuskom arhitekturom s glicinijom koja krasi njenu fasadu i prekrasnim uređenim vrtovima koji se protežu prema moru. Vrtovi su nedavno renovirani i sada su ukrašeni raznobojnim biljkama i vode do obale, omogućavajući lak pristup obližnjim plažama.

Unutar vile stvari postaju moderne sa fitnes kompleksom koji se nalazi ispod glavne kuće. Ovaj prostrani, sunčani prostor uključuje teretanu i zatvoreni bazen s pogledom na Sredozemno more. Na nivou bazena se nalazi i trpezarija i glavna kuhinja.

Prostrano imanje od 1,24 hektara uključuje drugi otvoreni bazen s morskom vodom i dva nezavisna objekta za goste.

Glavna kuća neprimjetno spaja staro i novo, čuvajući detalje iz perioda kao što su bogati podovi od širokih dasaka, dok također uvodi moderne prozore od poda do stropa i lift.

Na glavnom nivou nalazi se posebna porodična soba sa sopstvenom malom čajnom kuhinjom koja trenutno služi kao kućna kancelarija.

Vila nudi ukupno pet spavaćih soba raspoređenih na pet nivoa, uključujući glavni apartman sa sopstvenim balkonom i dva luksuzna kupatila.

Iako Sir Sean Connery je preminuo 2020 godine i više nije vlasnik imanja, ovo područje i dalje je privlačno za bogate i slavne. Edward de Mallet Morgan, partner brokerske kuće Knight Frank koja zastupa imovinu, napominje da je francuska rivijera oduvijek privlačila poznate ličnosti, od članova kraljevske porodice do kultnih ličnosti kao što su Coco Chanel, Pablo Picasso, Grace Kelly i sam Sean Connery.

U stvari, ovo područje je privuklo i zvijezde poput Sir Eltona Johna i Tine Turner, koji su posjedovali nekretnine u blizini, prema turističkom vodiču objavljenom prošle godine. Trenutni vlasnik vile nije otkriven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice