Home » Igre » Japanske igre na PC-u napravile senzaciju u prvom mjesecu 2024.

Japanske igre na PC-u napravile senzaciju u prvom mjesecu 2024.

Prvi mjesec 2024. godine donio je iznenađujuću senzaciju za japanske igre na PC platformi. Mnogi hitovi su oborili rekorde prodaje, a nekoliko igara ostvarilo je izvanredan uspjeh.

Jedna od najznačajnijih igara ovog perioda bila je Palworld, japanska nezavisna igra za preživljavanje koja je u samo dve nedelje u januaru prodala 12 miliona kopija u ranom pristupu. Ovo je postavilo nove rekorde prodaje na Steam platformi, čineći je drugom najprodavanijom japanskom igrom u istoriji ove platforme, odmah iza Elden Ringa.

Tekken 8 takođe je privukao veliku pažnju, sa visokim ocjenama i nazivima kao “zaista sljedeća generacija boraca”. Igra je nadmašila popularnost Tekkena 7, privlačeći brojne igrače širom svijeta.

Sega’s Like a Dragon: Infinite Wealth takođe je postigao ogroman uspjeh, sa preko milion prodatih kopija u prvoj sedmici, što je najbolji rezultat u istoriji serije. Ova igra je donijela novitet u žanr sa svojim ogromnim svetom i dodatnim mini-igrama koje su privukle pažnju igrača.

Persona 3 Reload je takođe napravila značajan prodor, izlazeći istog dana na PC-u i konzolama širom sveta. Ovo je bio još jedan korak u afirmaciji PC platforme kao važnog igrača u svijetu video igara.

U narednim mjesecima očekuju nas još neki veliki naslovi, poput Dragon’s Dogma 2 i Metal Gear Solid: Snake Eater, što obećava nastavak uspjeha japanskih igara na PC-u. Ova godina može biti još jedna sjajna godina za japanske developere, a fanovi s nestrpljenjem očekuju nove naslove i inovacije koje će donijeti.

Vrh stranice