Home » Igre » Warner Bros. Discovery Usmjerava se ka Mobilnim i Besplatnim Igrama

Warner Bros. Discovery Usmjerava se ka Mobilnim i Besplatnim Igrama

"Preobražaj gaminga: Ikonična silueta Hogwartsa prelazi u ekran mobilnog telefona sa simbolima Mortal Kombat zmaja i oblaka, simbolizirajući prelazak Warner Bros. Discoveryja na mobilne i besplatne igre."

U industriji koja je dinamična koliko i konkurentna, Warner Bros. Discovery, div iza naslova koji je oborio rekorde prodaje 2023. godine, pravi strateški pomak koji će sigurno redefinirati njegovo tržišno pozicioniranje.

Gaming divizija Warner Bros. Discoverya najavila je strateško usmjeravanje od nestabilnog tržišta igara s visokim budžetom, okrećući se prema sve većim sferama mobilnih igara i besplatnog modela.

Ovaj potez dolazi nakon burnog perioda za igre s visokim budžetom, s opisom tržišta od strane šefa gaming divizije kao “izuzetno nestabilnog”. To je otkriće koje je kompaniju potaknulo da istraži održivije i fleksibilnije puteve.

2023 godina bila je značajna za Warner Bros. Discovery, s Hogwarts Legacy ne samo što je oborio rekorde prodaje, već je postigao i distinkciju kao najprodavanija igra godine. Osim toga, oživljavanje franšize Mortal Kombat s Mortal Kombat 1 koji je zauzeo osmo mjesto u prodaji na najvećem američkom tržištu, ističe sposobnost kompanije u gaming industriji.

Unatoč ovim uspjesima, Warner Bros. Discovery ne počiva na lovorikama. Kompanija usmjerava svoje poglede na mobilna tržišta, naslove usluga uživo i besplatne igre, citirajući visokorizičnu prirodu sektora igara s visokim budžetom gdje uspjeh nikada nije zagarantovan.

J.B. Perrette, šef gaming divizije u Warner Bros. Discoveryu, izložio je vizionarsku budućnost gdje će fokus biti na razvoju modela usluga uživo. Zamislite svijet unutar Hogwarts Legacya ili Harry Potter univerzuma gdje igrači mogu angažovati, graditi i živjeti svoje avanture na stalnoj osnovi.

Ovaj strateški pomak ne signalizira kraj visokobudžetnih, single-player naslova kao što je Hogwarts Legacy. Međutim, to ukazuje na to da će takva izdanja postati rjeđa kako kompanija teži smanjenju rizika povezanih s tržištem igara s visokim budžetom.

Warner Bros. Discovery također planira iskoristiti svoje postojeće brendove, uključujući Harry Potter, Igra prijestolja, DC i Mortal Kombat, nagovještavajući budućnost gdje novi originalni naslovi mogu biti rijetki.

Jedina trenutno najavljena visokobudžetna igra Warner Brosa je Wonder Woman, pokazujući oprezan pristup kompanije prema opsežnim gaming projektima.

 

Vrh stranice