Home » Igre » Prvi Svjetski Esports Kup u Saudijskoj Arabiji: Rekordan Nagradni Fond Privlači Hiljade Igrača

Prvi Svjetski Esports Kup u Saudijskoj Arabiji: Rekordan Nagradni Fond Privlači Hiljade Igrača

Prvi Svjetski esports kup u Saudijskoj Arabiji 2024

Saudijska Arabija postavlja nove standarde u svijetu esportsa domaćinstvom prvog Svjetskog esports kupa (EWC) 2024. godine. S nagradnim fondom većim od 60 miliona dolara, ovo takmičenje privlači najbolje igrače i klubove iz cijelog svijeta, stvarajući jedinstvenu priliku za takmičenje i zabavu.

Rekordan Nagradni Fond

Nagradni fond od 60 miliona dolara najveći je u istoriji esports takmičenja, što ovaj događaj čini posebno atraktivnim za profesionalne igrače. Velikodušne nagrade osiguravaju da će takmičenje privući najtalentovanije igrače i timove, što će povećati nivo konkurencije i uzbuđenja.

Detalji Takmičenja

Takmičenje će trajati od 3. jula do 25. avgusta 2024. godine i održavaće se u Rijadu. EWC će obuhvatiti 22 turnira u popularnim igrama kao što su League of Legends, Overwatch, Fortnite, i mnoge druge. Prenosi će biti dostupni putem DAZN platforme, omogućavajući fanovima širom svijeta da prate uzbudljive mečeve uživo.

Kontroverze i Kritike

Iako je događaj dočekan s velikim uzbuđenjem, nije bez kritika. Neki analitičari smatraju da Saudijska Arabija koristi “sportswashing” za poboljšanje svog međunarodnog imidža. Uprkos kritikama, igrači i fanovi su entuzijastični oko prilike za učešće i praćenje ovog istorijskog događaja.

Prvi Svjetski esports kup u Saudijskoj Arabiji predstavlja prekretnicu u svijetu esportsa. S rekordnim nagradnim fondom i učešćem najboljih svjetskih igrača, ovo takmičenje obećava nezaboravno ljeto za sve ljubitelje videoigara.

Vrh stranice