Home » Igre » Black Myth: Wukong Obara Rekorde s 53 Miliona Dolara u Predprodaji

Black Myth: Wukong Obara Rekorde s 53 Miliona Dolara u Predprodaji

Vizualna veličanstvenost: Scena koja prikazuje bogatstvo detalja u igri.

Kineski akcijski RPG Black Myth: Wukong postao je globalna senzacija, oborivši rekorde sa 53 miliona dolara od predprodaje i dostigavši 1,3 miliona istovremenih igrača na Steamu.

Igra, inspirisana klasičnim kineskim romanom “Put na Zapad”, prikazuje epske borbe i vizualno impresivne pejzaže, što je privuklo pažnju igrača širom svijeta. Razvijena od strane Game Science Studio, ova igra već je stekla kultni status, postavljajući nove standarde u industriji videoigara.

Uticaj na Industriju Igara

“Black Myth: Wukong” nije samo puka videoigra; ona predstavlja ključni trenutak za kinesku gaming industriju na globalnoj sceni. Njena popularnost dokazuje da igre izvan zapadnog tržišta mogu dostići masovnu popularnost i utjecati na globalne trendove. Uspjeh igre također može otvoriti vrata drugim kineskim studijima da predstave svoje projekte međunarodnoj publici.

Grafika i Gameplay

Igra se ističe svojom zapanjujućom grafikom, koja koristi najnovije tehnologije za stvaranje realističnih i maštovitih svjetova. Gameplay je kombinacija tradicionalnih akcijskih RPG elemenata s inovativnim mehanikama, što je pridonijelo njenom brzom uspjehu. Igrači se suočavaju s izazovnim neprijateljima, koristeći raznolike borbene tehnike i magijske moći inspirisane kineskom mitologijom.

Šta Očekivati od Igrača?

S obzirom na već postavljene visoke standarde, “Black Myth: Wukong” će vjerovatno nastaviti dominirati gaming scenom i nakon službenog izlaska. Očekivanja su visoka, a igra bi mogla postati jedan od najvažnijih naslova ove decenije.

Vrh stranice