Novosti
Home » Serije/filmovi » Panika na ulicama New Yorka: Marketinška kampanja filma Alien: Romulus

Panika na ulicama New Yorka: Marketinška kampanja filma Alien: Romulus

Panika se često koristi kao snažno marketinško oruđe u filmskoj industriji, a producenti horor filmova posebno su vješti u iskorištavanju ljudskih strahova za promociju svojih djela. Takav je bio slučaj nedavno na ulicama New Yorka, gdje su stanovnici i turisti bili zatečeni jezivim prizorima koji su se odvijali pred njihovim očima.

Kampanja za Film Alien: Romulus

Kreativni tim iza filma Alien: Romulus odlučio je upotrijebiti nekonvencionalnu metodu kako bi privukao pažnju na nadolazeće izdanje. Angažirali su glumce koji su se kretali ulicama New Yorka prekriveni lažnom krvlju i velikim insektima. Prolaznici su bili šokirani, mnogi od njih nisu bili svjesni da je riječ o performansu vezanom uz film.

Reakcije Javnosti

Reakcije na ovu neočekivanu predstavu bile su različite. Dok su neki prolaznici odmah shvatili da se radi o marketinškom triku, drugi su bili vidno uznemireni. Ubrzo nakon što su snimke događaja dospjele na društvene mreže, počela je rasprava o granicama koje marketing može ili treba prelaziti u promociji filmova.

Strategija Promocije

Ovakve marketinške strategije često ciljaju na šok faktor kako bi izazvale viralne reakcije i time proširile vijest o filmu na globalnoj razini. Slično je učinjeno i s filmom Smile, gdje su glumci širili jezive osmijehe u javnim prostorima. Iako su ovakve metode ponekad kontroverzne, dokazane su kao efektivne u privlačenju pažnje i stvaranju razgovora o filmu.

Film Alien: Romulus

Alien: Romulus je najnoviji dodatak popularnoj Alien franšizi, smješten vremenski između originalnog filma iz 1979. i nastavka iz 1986. godine. Film obećava da će donijeti nove užase i napetost, te je već sada predmet velikog interesa zahvaljujući provokativnoj kampanji.Iako ovakve marketinške kampanje mogu biti polarizirajuće, njihova sposobnost da privuku pažnju i potaknu razgovor o filmu ne može se zanemariti. Film Alien: Romulus već je sada uspio privući pozornost svjetske publike, a ostaje za vidjeti hoće li ispuniti očekivanja kada konačno dođe u kina.

Vrh stranice