Home » Igre » Embracer cilja na veliko!

Embracer cilja na veliko!

U novom financijskom izvještaju kompanije Embracer otkriveno kako će do 2028. godine izdati 224 igre, od toga 31 AAA naslov.Radi se o kombinaciji AAA projekata, AA, i indie igara, dodatnog sadržaja za postojeće igre i portove dobro prihvaćenih igara na novim platformama.

Novi naslovi uključuju modernizirani Tomb Raider, oživljeni Legacy of Kain, te nove „revolucionarne“ IP-ove. U planu je ujedno izdavanje remastera i HD remakeova poznatih klasika u vlasništvu Embracera. Od ostalih značajnijih franšiza u planu je izdavanje 5 novih Lord of the Rings igara.

Kako stvari stoje, moguće je da je krenula izrada prvih next gen igara za PlayStation 6, Xbox Next i novu Nintendo konzolu. Najranije moguće otkrivanje novih projekata je tijekom 2024. godine.

Što se tiče novih akvizicija za očekivati je kako će se trend nastaviti tijekom 2023. godine. Lako moguće da kompanije preuzme veći značajniji studio. Pitanje je samo koji je glavni pokretač ekspanzije – želja za izdavanjem vlastite konzole jednog dana ili stvaranje digitalnog ekosustava utemeljenog na mjesečnoj pretplati.  

Autor članka:Martin Perušić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice