Home » Serije/filmovi » Zašto Liam Neeson nije prihvatio ulogu Jamesa Bonda?

Zašto Liam Neeson nije prihvatio ulogu Jamesa Bonda?

Izvor fotografije:Copyright © Everett Collection / Everett Collection

Lik Džejmsa Bonda jedan je od najtraženijih, ali postoje neki glumci poput Liama ​​Nisona koji su odbili ovu sjajnu priliku.

Liam Neeson je dokazao da je sjajan akcioni glumac jer je glumio u filmovima poput Batman Begins (2005), Osveta (2008), Clash of the Titans (2010), No Identity (2012), White Hell (2011), Non – Stop (Non-Stop) (2014), One Night to Survive (2015) i Zaštitnik (2021). Ali, dobio je priliku da bude James Bond 1990-ih i objašnjava zašto nije prihvatio.

“Znam Barbaru Brokoli (producentica Jamesa Bonda). Posmatrali su grupu glumaca. Izašla je Šindlerova lista (1993) i Barbara me je nekoliko puta nazvala da pita da li sam zainteresovan, a ja sam rekao: Da, hoću. A onda mi je moja ljupka supruga (Natasha Richardson), pokoj joj duši, rekla dok smo snimali ‘Nell’ u Karolini: Liam, želim ti nešto reći: Ako igraš Jamesa Bonda, nećemo se vjenčati .

Glumac nikada nije imao ozbiljan sastanak sa Barbarom Brokoli zbog uloge. Iako je gnjavio svoju ženu ovom temom.

Liam Neeson je otkrio: 

“Išao sam mu iza leđa, čineći da mi prsti izgledaju kao da držim pištolj i pjevušim temu o Jamesu Bondu. Volio sam raditi to sranje!” „Postavila mi je ultimatum sa Džejmsom Bondom i to je ozbiljno mislila! Ma daj, ima svih ovih lijepih djevojaka u raznim zemljama koje ulaze u krevet i ustaju. Siguran sam da je većina vaših odluka bila zasnovana na tome!”

Devedesetih je Džejms Bond  bio Pierce Brosnan , zatim ga je zamijenio Daniel Craig i sada moraju potpisati novog glumca koji će ga igrati. Gotovo sve glasine upućuju na Aarona Taylor-Johnsona (Kick-Ass, Bullet Train), iako za sada ništa nije potvrđeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice