Home » Putovanja » Chillon Dvorac – Jedna od najvećih turističkih atrakcija u Švicarskoj

Chillon Dvorac – Jedna od najvećih turističkih atrakcija u Švicarskoj

Chillon dvorac je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija u Švicarskoj. Dvorac se nalazi na obali Ženevskog jezera, u blizini grada Montreux. Ovaj srednjovjekovni dvorac datira iz 11. stoljeća i jedna je od najbolje očuvanih građevina toga doba u Švicarskoj.

Kada posjetite Chillon dvorac, prvo ćete primijetiti njegovu impozantnu veličinu. Dvorac je sagrađen na stijeni koja se izdiže iznad jezera, što pruža prekrasan pogled na okolinu. Unutar zidina dvorca nalaze se mnoge sobe i prostorije koje možete istražiti, poput palače, kapele, muzeja i druge.

Jedna od najpoznatijih atrakcija dvorca je “Kraljevsko podzemlje”. Ovo područje se nalazi ispod samog dvorca i sastoji se od više od 100 prostorija koje su isklesane u stijeni. Ova podzemna mreža koristila se u prošlosti za različite svrhe, poput zatvora, skladišta hrane i oružja, kao i za skrivanje tajnih prolaza.

U dvorcu se nalazi i prekrasna kraljevska kapela koja je izgrađena u 14. stoljeću. Kapela je bila mjesto mnogih kraljevskih ceremonija i ima prekrasan kameni oltar. Također se može vidjeti i prekrasan srednjovjekovni vodovod koji je nekad opskrbljivao vodom dvorac.

Osim toga, u dvorcu se često organiziraju različite kulturne događaje poput koncerata, izložbi i predstava. Također postoji i suvenirnica u kojoj možete kupiti razne predmete i suvenire vezane za dvorac.

Chillon dvorac je jedno od najposjećenijih mjesta u Švicarskoj, a zaista je i prekrasno mjesto koje vrijedi posjetiti. Uživajte u šetnji ovim prekrasnim srednjovjekovnim dvorcem i doživite bogatu povijest koju on nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice