Home » Igre » Thaumaturge – nova mistična RPG igra s natprirodnim elementima!

Thaumaturge – nova mistična RPG igra s natprirodnim elementima!

Credits:Frostpunk

Thaumaturge, nova mistična RPG igra zasnovana na potezima!

Bogata pričama iz “11-bit studija” (Frostpunk) i Fool’s Theory (The Witcher 1 Remake) smještena u Varšavu ranog 20. stoljeća, najavljena je za PC. Za sada još nije dat rok za izdavanje.

“Thaumaturg” se odnosi na starogrčku riječ za onoga koji izvodi natprirodne događaje. Dakle, da, možete očekivati ​​da će se natprirodne stvari dogoditi u ovom novom izometrijskom RPG-u. Obećava “jedinstveno tumačenje borbe, razvojnih karakteristika karaktera i mehanike istrage, dotičući se složene teme unutrašnjih demona.” Pogledajte trejler za najavu iznad.

“Taumaturg se vrti oko ideje demona i na fizičkim i na metaforičkim slojevima, direktorica dizajna Fool’s Theory, Karolina Kuzia-Rokosz. “Na kraju krajeva, to je igra prožeta filozofijom smislene zabave “11 bit studija“. Njegova tema se evocira u različitim područjima igre, a mehanika igranja ili narativni aspekti su samo dio toga.”

U Taumaturgu, bića koja se zovu Salutori postoje između stvarnog svijeta i sjenki, a samo Taumaturgi mogu uočiti Salutore. 11-bitni studiji i Fool’s Theory kažu “Salutori dozvoljavaju Thaumaturgima da manipulišu ljudima, plijeneći njihovim tajnama i nesigurnostima, savijajući nečiju volju prema sopstvenim potrebama dok menjaju svet koji ih okružuje.”

Imat ćemo više o The Thaumaturgeu nakon njegovog pojavljivanja na Konferenciji programera igara sljedećeg mjeseca u San Franciscu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice