Home » Igre » Minecraft Trails and Tales: novi biom, prijateljska mafija i puno toga

Minecraft Trails and Tales: novi biom, prijateljska mafija i puno toga

Credits:Sony

Minecraft je otkrio nove detalje o svom nadolazećem ažuriranju 1.20, koje se sada zove Trails and Tales.

Nova verzija će uvesti pregršt svježih funkcija, uključujući novi biom, novu prijateljsku mafiju i još mnogo toga. Programeri su rekli da je ova ekspanzija “sve o samoizražavanju kroz predstavljanje, pripovijedanje i izgradnju svijeta”.

Vjerovatno najveći dodatak je biom trešnjinog cvijeta , novi biom koji donosi skup drva i listove odgovarajuće boje. Svinje, ovce i pčele će naseljavati područja trešnje.

Osim toga, Trails and Tales će predstaviti novu prijateljsku mafiju u obliku deva. Igrači će moći da jašu kamile i koriste svoju Dash sposobnost da brzo prekriju zemlju. Osim toga, dva igrača mogu istovremeno jahati jednu devu. Tu je i potpuno nova drevna životinja po imenu Njuškalo, koja će nanjušiti zakopano sjeme i pomoći igračima da pronađu ukrasne biljke.

Nove stavke u Trails and Tales uglavnom se vrte oko prilagođavanja. Igrači će moći kreirati viseće znakove, isklesane police za knjige, oklope i još mnogo toga kako bi odražavali njihov lični stil. Programeri su takođe nagovestili da bi novi arheološki sistem mogao da otkrije “uzbudljive nagoveštaje zaboravljene prošlosti”, što znači da bi ovo mogla biti ekspanzija sa velikim znanjem. Verzija 1.20 bi trebala izaći negdje 2023. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice