Home » Igre » Najavljen nastavak popularne igre – Cities: Skylines II

Najavljen nastavak popularne igre – Cities: Skylines II

Razvojni tim Colossal Order i izdavač Paradox Interactive najavili su Cities: Skylines II, nastavak igre Cities: Skylines iz 2015. godine.

Predstavljena kao dio današnje Paradox Announcement Show 2023, Cities: Skylines II će biti ekskluzivno dostupan za PlayStation 5, Xbox Series X|S, i PC, dok će se konzole prethodne generacije zanemariti. Nastavak igre graditelja gradova bit će lansiran tokom 2023. godine.

Paradox je naveo da će Cities: Skylines II unaprijediti i proširiti načine gradnje i mehaniku koju su fanovi zavoljeli u prethodnoj igri, uključujući potpuno ostvarene transportne i ekonomske sisteme, tonu opcija za konstrukciju i prilagodbu, kao i napredne mogućnosti modovanja.

Igrači će moći izgraditi bilo koju vrstu grada, od malog sela do velikog metropola. Paradox ističe da će Cities: Skylines II biti najrealističnija simulacija grada ikada stvorena.

Cities: Skylines je originalno izdan 2015. godine za PC i Mac, nakon čega je igra došla na PS4, Xbox One, Nintendo Switch, i čak i Stadiju. Graditelj grada je također doživio niz DLC ekspanzija, kao što su veliki update-ovi Cities: Skylines After Dark, Cities: Skylines Snowfall, DLC prirodnih katastrofa, i drugih. Originalna igra nedavno je dobila poboljšanu verziju za PS5 i Xbox Series konzole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice