Home » Igre » Inkulinati – Strategijska igra srednjovjekovnih zvijeri i Živim mastilom

Inkulinati – Strategijska igra srednjovjekovnih zvijeri i Živim mastilom

Inkulinati je strateška igra zasnovana na mastilu direktno iz srednjovjekovnih rukopisa, gdje zečja guza može biti smrtonosnija od psećeg mača.

Uključite se u Inkulinati duele ispunjene neočekivanom taktičkom dubinom (i humorom!). Krenite na putovanje koje se stalno mijenja, izgradite vlastiti bestijarij, pobijedite srednjovjekovne superzvijezde i skupljajte pogodnosti kako biste oslobodili posebne moći.

Postanite majstor Živog mastila, zgrabite svoje pero i gradite svoju jedinstvenu strategiju svaki put tako da možete biti proglašeni najvećim Inkulinatima svih vremena!

Inkulinanti su inspirisani stvarnim događajima

700 godina u nastajanju, konačno ovi bizarni umjetnički komadi mogu oživjeti u video igrici i pokazati da su srednjovjekovni ljudi također imali svoje “meme” i da su se smijali istim glupostima koje radimo danas. Vidjet ćete zečeve sa mačevima, pse s kopljima, trube zabijene u dno drugih heroja, puževe koji se hrane ljudima i još mnogo toga. Mnogo, mnogo više…

Borite se kao inkulinati

Inkulinati su legendarna grupa koja se međusobno bori na stranicama srednjovjekovnih rukopisa. Bore se crtajući Zvijeri Živim mastilom. Zahvaljujući ovoj magičnoj supstanci, ta stvorenja oživljavaju i dolazi do epske bitke. Premjestite svoje zvijeri preko bojnog polja, izvodite akcije na ili, s njima, taktički koristite prepreke i sakupite više Živog mastila da nacrtate nove zvijeri što vam omogućava da dobijete prednost u odnosu na protivnika

Više smrtnih zvijeri za otključavanje u igri

Magarci koji sviraju trube,biskupske mačke koje pobjeđuju jeretike molitvama, teški, ali smrtonosni puževi koji jedu  žive, i još mnogo toga. Mnogo, mnogo više. Svi oni imaju svoje posebne vještine i čekaju vašu komandu.

Saka bitka ima svoju priču

Kako bi se označila svaka bitka u istorijskim knjigama za sve buduće generacije, proceduralno generirani tekst opisuje dramatične (ili urnebesne) događaje do detalja neposredno iznad bojnog polja.

IZVOR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice