Home » Serije/filmovi » Willow otkazan nakon samo jedne sezone na Disney Plus

Willow otkazan nakon samo jedne sezone na Disney Plus

Credits:Featured Image Credit:Disney+

Willow je otkazan nakon samo jedne sezone na Disney Plus.

Prema Deadlineu, vijesti dolaze usred Lucasfilma koji trenutno “ponovo procjenjuje svoj filmski spisak”.

Serija, koja je poslužila kao direktan nastavak mračnog fantastičnog filma reditelja Rona Howarda iz 1988., premijerno je prikazana 30. novembra 2022. godine.

Warwick Davis se vratio kako bi ponovio svoju ulogu Nelwyn čarobnjaka po imenu Willow Ufgood, ovog puta pridruživši se princezi Kit Tanthalos i njenom okupljenom timu boraca kako bi spasili njenog brata blizanca iz Slomljenog mora. Kit je ćerka Sorše, od kojih je potonja ćerka zle kraljice Bavmorde iz originalnog filma.

Glumačku ekipu čine Erin Kellyman, Tony Revolori iz Spider-mana, Ellie Bamber, Ruby Cruz, Talisa Garcia, Amer Chadha-Patel, Dempsey Bryk i Rosabell Laurenti Sellers. Kevin Pollak i Rick Overton vratili su se kako bi ponovili svoje uloge kao dvojac kućnih vilenjaka Rool i Franjean. Uz to, Annabelle Davis, Warwickova kćerka iz stvarnog života, glumila je Willowinu kćer Mims.

Howard se vratio kao izvršni producentu zajedno sa Lucasfilmom. George Lucas napisao je originalnu priču, koju je za ekran prilagodio Bob Dolman. Willow je dobio različite kritike, ali je dobro prošao na blagajnama sa zaradom od 137,6 miliona dolara uz budžet od 35 miliona dolara i dobio je dvije nominacije za Oskara. Film je od tada postao omiljeni kultni klasik.

Willow sezona 1 može se strimovati na Disney Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice