Home » Igre » Skylines 2 najavljen kasnije ove godine

Skylines 2 najavljen kasnije ove godine

Graditelji gradova bili su oduševljeni saznanjem da će Cities: Skylines 2 uskoro početi.

Cities: Skylines je objavljen prije dobrih osam godina i procvjetao je u veliki hit u odsustvu Sim Cityja. Tako da je najava da Colossal Order radi na nastavku bila odlična vijest, naravno. Pogotovo jer će Cities: Skylines 2 biti objavljen kasnije ove godine za PC, PS5 i Xbox Series X/S.

Programeri su sada preuzeli neka pitanja od zajednice putem Twittera i došli do nekih vrlo zanimljivih informacija. Shodno tome, za Cities: Skylines 2 se kaže da je najambiciozniji projekat studija do sada i da je u razvoju već nekoliko godina.

Suprotno drugim pretpostavkama, nasljednik će također biti baziran na Unity engine-u, što je naravno dobra vijest za moddere. Međutim, to ne bi trebao biti daljnji razvoj, već potpuno nova igra, tako da postojeći sadržaj moderi moraju prilagoditi ili redizajnirati. Dodatne informacije o modifikaciji će uslijediti uskoro.

Ono što je posebno zanimljivo je da Colossal Order očigledno nema ambicije da nametne igricu u multiplayer mod. Iako se igra nastoji proširiti na gotovo svaku mehaniku brenda, multiplayer nije problem, barem kratkoročno: „Dodavanje podrške za više igrača zahtijeva nevjerovatnu količinu vremena i resursa koji bi oduzeli razvoj osnovne igre kojoj težimo.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice