Home » Igre » Take-Two Interactive i nadolazeća igra GTA 6

Take-Two Interactive i nadolazeća igra GTA 6

Čelnik kompanije Strauss Zelnick iznio je negativne poslovne rezultate koji se pripisuju akvizicijama i visokim troškovima razvoja novih igara. Međutim, bez obzira na to, nema zabrinutosti jer jedan od velikih projekata koji dolazi je GTA 6, nastavak najveće franšize u gaming industriji, koji već prvog dana prodaje garantuje zaradu od milijardu dolara.

Sam Zelnick je objasnio da će u idućoj fiskalnoj godini, koja počinje 1. aprila 2024. godine, ostvariti prihod od preko 8 milijardi dolara zahvaljujući “naslovima koji će postaviti nove standarde kvalitete”. Iako se GTA 6 ne navodi izričito, jasno je da se Take-Two najviše oslanja upravo na tu igru.

Prije nego što GTA 6 izađe i generiše očekivane prihode, kompanija se mora osloniti na druge izvore prihoda, stoga ne iznenađuje što je fokus i dalje na GTA Online. Međutim, jedan od serijala koji je posljednjih godina privukao pažnju je NBA 2K, često opisan kao igra u kojoj se igrači “muzu”. Uz svaku novu sezonu, mikrotransakcije se povećavaju, iako je jasno da igrači nisu zadovoljni, aktualno izdanje bilježi rekorde.

Na primjer, NBA 2K 23 je prodan u rekordnih 11 miliona primjeraka, igra ga dnevno 2,3 miliona igrača, a Zelnick se pohvalio da je ovogodišnje izdanje generisalo najveće prihode do sada od tzv. Virtualne valute, odnosno mikrotransakcija.

Sada se postavlja pitanje, koliko će daleko ići mikrotransakcije u NBA 2K24, s obzirom na to da Take-Two bilježi gubitke čak i uz rekordnu prodaju? Odgovor ćemo dobiti negdje tokom jeseni ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice