Home » Igre » Povratak kultne igre Legacy of Kain

Povratak kultne igre Legacy of Kain

fotografija:Featured Image Credit: Featured Image Credit: Crystal Dynamics

 Legacy of Kain

Dragi fanovi Legacy of Kain serijala, imamo odlične vijesti za vas! Nakon dugog perioda čekanja, čini se da bi se kultna akcijska avantura mogla vratiti na velika vrata. Crystal Dynamics, razvojni tim koji stoji iza ovog serijala, očigledno nas zadirkuje novim informacijama.

Legacy of Kain serijal prvi put je osvojio srca igrača diljem svijeta još davne 1996. godine, kada je izdan Blood Omen: Legacy of Kain za originalnu PlayStation konzolu. Ova igra brzo je stekla status kultnog klasika, ostavljajući dubok dojam na igrače širom svijeta. Vrhunac popularnosti serijal je dosegao 1999. godine, s izdanjem Legacy of Kain: Soul Reaver za PlayStation. Ova igra, razvijena od strane Crystal Dynamicsa i izdana od strane Eidos Interactivea, smještena je u demonskom svijetu Nosgoth. U njoj preuzimate ulogu Raziel-a, izdanog od strane glavnog protagoniste Blood Omen-a, Kain-a. Raziel je proklet i želi osvetu, a vi ćete ga voditi kroz avanture ispunjene vampirskom akcijom.

Nažalost, proteklo je punih 20 godina otkako smo imali posljednje izdanje u serijalu, osim otkazanih projekata. Legacy of Kain: Defiance iz 2003./2004. godine za PC, PS2 i originalni Xbox bio je posljednje izdanje koje smo vidjeli. Ovaj dug period tišine samo je još više rasplamsao želju fanova za novom igrom.

Srećom, u oktobru 2022. godine, Crystal Dynamics je ponovno probudio nadu fanova slanjem anketa u kojima su postavljena pitanja o budućnosti serijala. Iako nisu otkriveni konkretni detalji, anketa je izazvala veliko uzbuđenje među fanovima. A onda, mjesec kasnije, Crystal Dynamics je objavio da je dobio preko 100.000 odgovora na anketu koji su zahtijevali povratak Legacy of Kain serijala. Ovo je bio prvi korak ka oživljavanju serijala i donio je veliku nadu fanovima.

Sada, prema informacijama koje prenosi GameSpot, kruže glasine da se Crystal Dynamics priprema za tajno testiranje za nadolazeću igru. Iako neki nagađaju da će se raditi o novom Tomb Raideru, postoji velika vjerojatnost da bi se to mogla odnositi upravo na Legacy of Kain. Crystal Dynamics je potvrdio da će se tajno testiranje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice