Home » Serije/filmovi » Titanic Scena Postala Hit na TikToku zbog “Fejk” Efekta

Titanic Scena Postala Hit na TikToku zbog “Fejk” Efekta

KULTNI film Titanic, koji je izašao 1997. godine, i danas se smatra jednim od najuspješnijih filmova svih vremena. Međutim, jedna scena iz filma nedavno je postala hit na društvenim mrežama, ali iz sasvim drugih razloga.

Tiktokerica @jessveraaa podijelila je video u kojem je istaknula scenu iz Titanic-a koja je toliko “fejk” da je nasmijala mnoge. “Gledala sam Titanic milion puta, ali tek sada, dok sam bolesna kod kuće, shvatila sam koliko je ova scena fejk”, napisala je tiktokerica primijetivši veliku grešku u produkciji. Riječ je o sceni koja se odvija nakon što brod isplovi, a kamera prolazi preko palube pokazujući putnike prije nego što se usredotoči na kapetana.

@jessveraaa

mind blown ???? #titanic

♬ original sound – Jess Vera


Redatelj James Cameron za tu scenu, kao i za mnoge druge, koristio je CGI efekte koji su tada možda izgledali impresivno, ali iz današnje perspektive, u doba vrhunskih specijalnih efekata koji izgledaju potpuno realistično, scena postaje prilično smiješna.

Video tiktokerice skupio je 15.5 miliona pregleda, a mnogi drugi tiktokeri se slažu s njom u komentarima. “Jesu li ovo moji Simsi?”, šalio se jedan tiktoker, dok je drugi primijetio: “Vjerujte mi, tada nismo primijetili ovo jer je film bio vrhunac tehnologije.

“S obzirom na to da je film nastao krajem 90-ih, ovo je prilično dobar CGI”, komentirao je treći, dok se četvrti našalio: “Ovo je Sims Titanic, verzija 1.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice