Home » Igre » Microsoftova Kupnja Activision Blizzarda

Microsoftova Kupnja Activision Blizzarda

(ESI Illustration) Logo credit: Activision Blizzard / Microsoft

Dugi put Microsofta do kupovine giganta Activision Blizzarda konačno se bliži kraju. Prema izvorima upoznatim sa Microsoftovim planovima, ciljni datum za sklapanje posla bio je petak, 13. oktobar, iako je taj datum pomalo neobičan, čini se da rukovodioci Microsofta i Activision Blizzarda nisu praznovjerni.

Još u julu, obje strane u sporazumu složile su se da produže rok za sporazum do 18. oktobra kako bi se riješila regulatorna pitanja. Trenutno ima samo dvanaest dana do tog datuma, tako da se očekuje da će posao uskoro biti zatvoren. Međutim, Microsoftov pravni odjel morat će riješiti nekoliko preostalih pravnih izazova prije nego što se posao u potpunosti zaključi.

Nedavno su restrukturirali uslove spajanja kako bi Ubisoftu omogućili pravo da emituje Activision Blizzard igre u Velikoj Britaniji. Uprava za konkurenciju i tržište dala je preliminarnu saglasnost za ovaj posao, ali konačna procjena još nije urađena i očekuje se prije 18. oktobra.

Microsoft i Activision Blizzard ovo nazivaju velikom pobjedom, a vijest dolazi nakon što su već pobijedili Federalnu trgovinsku komisiju u julu. Sada se čini vjerovatno da će ovaj dogovor proći, okončavajući dugu sagu koja je počela prije skoro dvije godine.

Microsoft, nakon što su procurili dokumenti o svojim planovima za kupovinu drugih kompanija poput Sega i Bungiea, spreman je zatvoriti ovo poglavlje i fokusirati se na budućnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice