Home » Serije/filmovi » Najbolje serija 21. vijeka – top 3 serije prema Hollywood Reporteru

Najbolje serija 21. vijeka – top 3 serije prema Hollywood Reporteru

Filmski kritičari Hollywood Reportera nedavno su sastavili listu 50 najboljih serija od 2000. godine do danas. Na listu su uvrštene samo serije na engleskom jeziku, a definisali su da se uzimaju u obzir samo sezone koje su emitovane nakon 31. decembra 1999. Evo tri najbolje serije prema Hollywood Reporteru:

Mad Men (AMC, 2007-2015): Serija prati “dečake sa Medisona” u svijetu oglašavanja u Njujorku tokom 1960-ih. Kritičari su istakli da to postavlja pitanja o moralu i pristojnosti ljudi koji oblikuju kulturne narative.

Sopranosi (HBO, 1999-2007): Ova serija prati život Tonyja Soprana, glave italijanske mafijaške porodice, i njegovih poslovnih saradnika i porodice. Smatraju to prekretnicom u istoriji televizije.

Sukcesija (HBO, 2018-2023): Ova drama prati porodicu medijskog mogula Logana Roya i njihovu borbu za poslovnu prevlast. Iako bogata, porodica se suočava sa problemima i nedostatkom ljubavi.

Ovo su samo tri od 50 serija koje su zasjale na popisu Hollywood Reportera. Ostale serije koje su se našle među deset najboljih uključuju “30 Rock,” “The Wire,” “Reservation Dogs,” “Better Call Saul,” “Girls,” “Freaks and Geeks,” i “BoJack Horseman.”

Ova lista daje pregled najboljih serija koje su obilježile 21. vijek i ostavile dubok trag u svijetu televizije. Svaka od ovih serija ima svoju jedinstvenu priču i kreativan pristup, što ih čini nezaboravnim dijelom medijske kulture. Ako niste imali priliku da pogledate nijednu od ovih serija, definitivno je vrijeme da ih dodate na svoju listu za gledanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice