Home » Serije/filmovi » Nema tragova o nasljedniku Jamesa Bonda!

Nema tragova o nasljedniku Jamesa Bonda!

Iako je prošlo više od dvije godine od posljednjeg nastavka o Jamesu Bondu, informacije o planovima za sljedeći film još nisu ugledale svjetlo dana. Osim toga, još uvijek nije objavljena najava nove zvijezde koja će preuzeti ulogu Jamesa Bonda nakon Daniela Craiga, što nije moglo ne razočarati mnoge strastvene obožavatelje ovog kultnog filmskog serijala.

Informacije o tome ko će biti novi James Bond bile bi dragocjene za obožavatelje ovog dugogodišnjeg lika, ali kako stvari stoje, čini se da ćemo morati još malo pričekati prije nego što saznamo odluku producenata.

U nedavnom intervjuu za Guardian, Barbara Broccoli, dugogodišnja producentica filmova o Bondu, otkrila je da planiranje sljedećeg dijela još nije ni počelo.

“Daniela Craig nam je omogućila da istražimo emocionalni život ovog lika, a svijet je bio spreman za to. Mislim da su ovi filmovi uvijek odražavali duh vremena u kojem su nastali, pa će stvaranje novog poglavlja zahtijevati dodatno vrijeme”, rekao je Brokoli.

Barbara Brokoli takođe priznaje da će sledeća era Džejmsa Bonda morati da odražava promene u svetu otkako je Daniel Craig prvi put preuzeo ulogu Džejmsa Bonda 2006. godine. Ipak, ističe da istorija ovog filmskog serijala pokazuje kako se Džejms Bond uvek prilagođava novim vremenima.

Uz riječi podrške, Brokoli je naveo primjer iz prošlosti: „Sjećam se vremena ‘Zlatnog oka’ (nastavak iz 1995. s Pierceom Brosnanom kao James Bond) kada su mnogi ljudi rekli: ‘Hladni rat je gotov, zid je srušen , Bond je gotov i nema više potrebe za njim. Cijeli svijet je u miru, a zlikovci su prošlost!’ Naravno, ispostavilo se da je to netačno.”

Brokoli trenutno radi na svom novom rijalitiju “007 Road to a Million”, koji je inspirisan serijom o Džejmsu Bondu i napravljen za Amazon.

Nadalje, jasno je dala do znanja da ne planira dovesti Jamesa Bonda na male ekrane. “Radimo Džejmsa Bonda za veliki ekran. Sve u vezi sa ovim tajnim agentom je za globalnu publiku i publiku velikog ekrana. Nikada nismo razmatrali televizijski format za ovu seriju”, zaključio je Brokoli.

Kako stvari stoje, tajna oko sljedećeg Jamesa Bonda ostaje čuvana, a obožavatelji ove serije morat će strpljivo čekati najavu nove zvijezde.

Vrh stranice