Home » Putovanja » Otkrijte Canouan: Skriveni raj u Karipskom moru

Otkrijte Canouan: Skriveni raj u Karipskom moru

Jeste li čuli za maleno ostrvo Canouan na Grenadinima? Čak ni iskusni avanturisti i strastveni putnici verovatno nisu, sve dok slavni princ Hari i Megan Markl nisu posetili ovo magično mesto. Ovo ostrvo, široko manje od 5 kilometara, skriveni je biser Karipskog mora, poznato po svojim prekrasnim plažama i luksuznim odmaralištima.

Ostrvo Canouan se često naziva “mjesto gdje milijarderi bježe od milionera”. To je mjesto gdje možete pronaći privatnost, mir i vrhunski smještaj. Samo ime ostrva, što u prijevodu znači “ostrvo kornjača”, upućuje na njegovu prirodnu ljepotu. Canouan nudi prekrasne pejzaže, tirkizno more, skrivene uvale, bijeli pijesak, egzotične koralne grebene i mirne plaže – sve što možete poželjeti na rajskom odmoru.

Do nedavno, ostrvo Canouan nije imalo tekuću vodu niti asfaltirane puteve, a populacija kornjača bila je brojčana veća od ljudi. Ali danas, Canouan Island ima piste za privatne avione, luksuzne hotele, vile i marinu za mega-jahte.

Image by lifeforstock on Freepik

Pogled iz zraka otkriva Canouan kao i mnoga druga lijepa karipska ostrva, sa brdima prekrivenim smaragdno zelenim rastinjem, malim obalnim selima i tirkiznim morem punim jahti i jedrilica. Ali ono što Canouu izdvaja je njena netaknuta priroda. Ostrvo nije prepuno turista sa kruzera, skučenih prodavnica ili komercijalnih hotela i restorana. Saobraćaj je rijedak, a prirodno okruženje gotovo netaknuto. Posjetioci se često osjećaju kao da su među prvima koji su otkrili ovo čarobno mjesto. Takođe, Canouan je izvan pojasa uragana, što znači da je uvek dobro vreme za posetu.

Image by wirestock on Freepik

Na ostrvu možete pronaći luksuzna odmarališta kao što su Canouan Estate Resort and Villas, Mandarin Oriental i Soho Beach House Canouan. Cijene smještaja variraju, u rasponu od 837 dolara po noći za luksuznu sobu u Mandarin Orientalu do više od 9.000 dolara po noći za vilu sa četiri spavaće sobe. Soho Beach House takođe nudi luksuznu atmosferu po ceni od 1.200 dolara po noći za najekskluzivniji smeštaj.

 

Princ Harry i Megan su navodno posjetili Canouu kako bi riješili svoje nesuglasice i ponovo se povezali. S obzirom na ovo rajsko okruženje, ovo ostrvo nije loše mjesto za rad na odnosima.

Uživajte u Canouanu, tajnom raju na Karipskom moru!

 

Vrh stranice