Home » Igre » Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 je izašao – Konami potvrđuje probleme

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 je izašao – Konami potvrđuje probleme

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 bi trebao izaći ove sedmice, ali kao što ste već mogli vidjeti iz prvog trailera, ova kolekcija dolazi sa nekim problemima, što je i sam Konami potvrdio. Uprkos ovim problemima, izdavač tvrdi da će ažuriranje nakon objavljivanja popraviti ove stvari.

Konami je podijelio listu ovih problema s javnošću, počevši od Metal Gear i Snake’s Revenge NES portova. U bonus video sadržaju, titlovi i zvuk nisu sinhronizovani. Konami će također uključiti nekoliko vizualnih opcija u igricama, kao što je CRT filter i mogućnost promjene širine i visine piksela.

U Metal Gear-u i Metal Gear-u 2, prva nadogradnja će omogućiti prebacivanje sa prozora na režim preko celog ekrana, koji će biti dostupan u odeljku sa opcijama glavnog ekrana.

Ispravke grešaka su također planirane za Metal Gear Solid 1, 2 i 3, s posebnim fokusom na MGS 2, gdje će Konami riješiti značajno usporavanje u određenim kinematografskim sekvencama. Igra će takođe dobiti opcije za prozore i režim preko celog ekrana, zajedno sa ispravkama određenih vizuelnih efekata.

Titlovi u MGS 3 sadrže greške u kucanju koje se mogu primijetiti na gotovo svim jezicima. Takođe, muzika u nekim filmskim sekvencama počinje u različito vreme u odnosu na originalno izdanje. Opcije za prozore i režime preko celog ekrana biće dodane i za ovu igru.

Transparentnost koju je Konami pokazao u vezi sa ovim problemima je zabrinjavajuća, jer se nadamo da nisu prešutjeli ozbiljnije probleme u igri i naveli samo blaže verzije. Možda zvuči paranoično, ali gubitak povjerenja u izdavače i razvojne studije je sveprisutan u gejming zajednici zbog brojnih slučajeva obmane tokom godina.

Master Collection Vol. 1 će biti dostupan na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch i PC-u od sutra, 24. oktobra.

Vrh stranice