Home » Igre » Counter-Strike 2: Ban zbog postavki DPI miša!

Counter-Strike 2: Ban zbog postavki DPI miša!

Counter-Strike 2 i novi VAC Live sistem mogu vas banovati ako prilagodite postavke miša  i krećete se prebrzo tokom perioda zagrijavanja. Razni Counter-Strike 2 igrači su uspješno reproducirali ovu grešku, koja se javlja kada pomjerite miša na određenom DPI pragu, a zatim se iznenada okrenete tokom povremenih Counter-Strike 2 mečeva. VAC Live, dizajniran da otkrije i zabrani Counter-Strike 2 varalice , očigledno tumači ovo ponašanje kao bot i izdaje zabranu.

Između novih rangova i skinova u Counter-Strike 2, ima puno novog sadržaja. Dugoočekivani CSGO nastavak uključuje i VAC Live, novu verziju Valve Anti-Cheat sistema dizajniranu za borbu protiv varanja u FPS igrici. Međutim, u određenim situacijama, VAC Live tumači određeno ponašanje u igri kao varanje i izdaje zabrane, čak i ako niste zaključani u podrumu i zabavno vam je da uključite cheat za igru.

YouTuber ‘Somethingsee’ demonstrira da povećanjem DPI miša iznad 10.000 – što miša čini izuzetno osjetljivim – a zatim ga brzo okreće tokom perioda zagrijavanja povremenih Counter-Strike 2 mečeva, VAC Live ih na kraju zabranjuje. Još jedan YouTuber, ‘TabbynDump’ uspješno reproducira zabranu. Treći igrač, koji koristi X ručku ‘JigglyPuff’, također može reproducirati zabranu i opisuje je kao “vjerovatno najozbiljniju grešku u CS2”.

Potencijalno, VAC Live tumači ovo ponašanje kao slično spin botu – obliku varanja u Counter-Strike 2 gdje igrači koriste unaprijed napisane makroe i komande kako bi njihov lik haotično pucao u tlo sve dok se protivnik ne približi, a zatim ih odmah ubio udarcem u zemlju, glavom. Ako volite da koristite vrlo visok DPI i brzo se okrećete tokom zagrijavanja, možda biste trebali biti oprezni.

Vrh stranice