Home » Igre » GTA 6 curenje informacija: 400 dana kasnije, šta znamo i šta da očekujemo

GTA 6 curenje informacija: 400 dana kasnije, šta znamo i šta da očekujemo

Prošlo je 400 dana od možda najvećeg curenja informacija u istoriji industrije igara. Tog dana prošlog septembra, gomila GTA 6 video rendera iz razvojnog okruženja je procurila na internet.

Saznali smo mnogo informacija o igri. Grad je Vice City sa širokim područjem (fanovi su napravili i mapu), vidjeli smo niz lokacija vjerno prenesenih iz Miamija, interijere, noćne klubove, restorane i trgovine. Grad se osjećao živim čak iu toj ranoj verziji igre.

Upoznali smo Jasona i Luciju, par protagonista koji se mogu mijenjati u realnom vremenu. U jednoj od misija, par pljačka restoran i vidimo novu mehaniku igranja za seriju, kao što je puzanje i nošenje torbi za oružje (sistem sličan Red Dead Redemptionu).

Ispred restorana smo gledali mnogo pametniju policiju u potjeri. Vještačka inteligencija policije radi inteligentnije, pa policajci više ne žure, već čekaju u zaklonu i ljudski reaguju. Takođe, primetili smo da policija pamti registracije automobila, pa ako pobegnete i izgubite zvezdice, a zadržite vozilo, neka nova patrola će nastaviti poteru.

Pogledi nikad brže nestaju sa interneta. Advokati su radili punom parom, ne samo u ostvarivanju zaštićenih prava, već i u tužbi protiv maloljetnika optuženog za curenje. Mladiću ovo nije prvo krivično djelo, oštetio je i druge velike kompanije poput Ubera i Revoluta za preko 3 miliona dolara, a u julu ove godine prvo je proglašen psihički nesposobnim za suđenje, a potom je osuđen u odsustvu za sve 12 tačaka optužnice.

Na kraju se javio Rockstar, veoma razočaran što je novi GTA otkriven na ovaj način. „Uskoro ćemo se vratiti u kontakt i pravilno vas upoznati sa sljedećom GTA igrom“, tada je pisalo. 400 dana kasnije, nije da nije skoro, daleko je, ali još uvek nema GTA 6 trejlera. Ali to bi moglo biti vrlo brzo, svi se nadaju. Rockstar obično svoje utakmice najavljuje utorkom u oktobru, a do kraja ovog oktobra ostala su još dva utorka.

Vrh stranice