Home » Igre » Najavljene su tri nove ekspanzije za World of Warcraft, uključujući povratak Cataclysm Classica!

Najavljene su tri nove ekspanzije za World of Warcraft, uključujući povratak Cataclysm Classica!

BlizzCon 2023 donosi uzbuđenje svim fanovima World of Warcrafta, jer su najavljene ne samo jedno, već čak tri nove ekspanzije koje će obogatiti svijet ove popularne igre. Pod nazivom The Worldsoul Saga, ove ekspanzije obećavaju uzbudljive avanture i novi sadržaj za igrače širom svijeta.

Prva ekspanzija u seriji zove se “The War Within”. Ova deseta ekspanzija u seriji vodi igrače u podzemna kraljevstva Azerotha, gdje će istraživati ​​nove lokacije kao što su Hallowfall, Akj-kahet, Isle of Dorn i The Ringing Deeps. Osim toga, igrači će dobiti priliku igrati kao dvije nove rase – Nerubijci i Istočni patuljci. “The War Within” planirano je za izdavanje sljedeće godine.

Nakon toga slijedi ekspanzija “Ponoć” koja će nas vratiti u Stari svijet i Quel’Thelas, gdje ćemo se suočiti s novim izazovima i silama zla. Treća ekspanzija, nazvana “The Last Titan”, će se fokusirati na ledeni Nortrend i povratak Titana u Azeroth. Nažalost, datumi izlaska ovih ekspanzija nisu objavljeni, ali se očekuje da će biti dostupni tokom 2025. i 2026. godine.

Dodatno, za ljubitelje klasičnog iskustva, Blizzard je najavio povratak ekspanzije Cataclysm za WoW: Classic, koja će biti dostupna već sljedeće godine. Ovaj povratak klasičnog sadržaja donosi nostalgiju i nove izazove igračima koji su čeznuli da se vrate u stari svijet World of Warcrafta.

Ovim najavama, Blizzard jasno stavlja do znanja da ima velike planove za budućnost World of Warcrafta, sa ambicijama da igru ​​zadrži relevantnom još 20 godina. Nema sumnje da će ovo biti uzbudljivo vrijeme za sve igrače ove popularne MMORPG igre.

Vrh stranice