Home » Igre » Povratak OG mape u Fortnite ruši rekorde – Nova sezona donosi val nostalgije

Povratak OG mape u Fortnite ruši rekorde – Nova sezona donosi val nostalgije

Povratak originalne mape u Fortnite Chapter 4 privukao je rekordan broj igrača

Danas je Epic Games pokrenuo novu sezonu u Fortniteu, a sa njom se vratila i originalna mapa, poznata kao “OG mapa”, koja je nestala iz igre prije pet godina. Ova promjena dio je Epicovog plana da privuče igrače, i čini se da je još jednom bila izuzetno uspješna.

Talas nostalgije preplavio je igrače nakon što su se prije pet godina ponovo spojili sa mapom koju su voljeli i na kojoj su proveli mnogo sati igrajući. Prema statistikama Fortnite.gg, igru ​​trenutno igra rekordan broj igrača – čak 3,9 miliona ljudi istovremeno igra Fortnite.

Važno je napomenuti da nisu svi igrači došli samo po OG mapu. Neki igraju različite Fortnite modove kao što su Save the World i Creative. Međutim, pretpostavka da će i Battle Royale mod postaviti nove rekorde nije daleko od istine, jer su poznati streameri brzo skočili na ovaj val nostalgije.

AŽURIRANJE: U međuvremenu, igra je oborila apsolutni rekord, premašivši broj od pet miliona istovremeno aktivnih igrača.

Povratak stare mape u Fortnite predstavlja prvi takav “povratak” za igru. Druge popularne battle royale igre kao što su Warzone, PUBG i Apex Legends često rotiraju i obnavljaju svoje karte. Taktika “prodaje nostalgije” također nije novost u industriji igara, a primjer za to je World of Warcraft, koji od 2019. godine djeluje na dva nivoa: standardnoj i klasičnoj verziji za one koji žele iskusiti igru ​​kao što je ona bilo prije mnogo godina. Fortnite je očigledno uspješno implementirao ovu strategiju i vratio igrače njihovim korijenima.

Vrh stranice