Home » Igre » Inovativan Softver stišava Zvuk Grickanja Čipsa tijekom Igranja Video Igra

Inovativan Softver stišava Zvuk Grickanja Čipsa tijekom Igranja Video Igra

program koji stišava glasno grickanje čipsa-Normalica,gaming
Image by Drazen Zigic on Freepik

Američki proizvođač čipsa Doritos je napravio potez koji će mnoge gamere obradovati. Predstavili su softver koji se bavi stišavanjem zvuka grickanja čipsa tijekom igranja video igara, pružajući tako bolje iskustvo za sve igrače.

Ova inovacija može zvučati pomalo čudno, ali tvrtka Doritos očigledno je prepoznala problem glasnog grickanja tijekom igranja video igara, posebno u mrežnom multiplayer okruženju. Razvili su softver za PC koji koristi strojno učenje kako bi prepoznao zvuk konzumiranja Doritos grickalica i automatski ga stišao. To omogućava igračima da uživaju u svojim omiljenim grickalicama bez brige da će ometati suigrače putem voice chata.

Iako se može raspravljati o tome koliko je ovo rješenje zaista potrebno, u Doritosu tvrde da su istraživanja pokazala kako problem glasnog grickanja tijekom igranja doista postoji. Prema njihovim saznanjima, 86% igrača jede nešto dok igra video igre, a čak 29% njih izrazilo je da ih smeta kada preko voice chata čuju zvuk konzumiranja hrane ili grickalica od strane suigrača.

Iako ova inovacija vjerojatno neće riješiti sve gamerske probleme, čini se da je Doritos odlučio unaprijediti iskustvo svojih potrošača tijekom igranja video igara.

Vrh stranice