Home » Igre » Potrebno je osloboditi 130 GB slobodnog prostora na disku

Potrebno je osloboditi 130 GB slobodnog prostora na disku

Baldur’s Gate 3, popularna igra kompanije Larian Games, dobila je svoje najveće ažuriranje do sada, a da biste je instalirali, potrebno je osloboditi 130 GB slobodnog prostora na disku, iako sam update teži 30 GB. Najznačajniji dodatak je epilog koji se može igrati, koji produžava završetak igre šest mjeseci nakon finalne bitke.

Larian Games je najavio ovo ažuriranje kao “konačno zbogom” priči o Baldur’s Gate 3, sugerirajući da će epilog završiti priču na zadovoljavajući način. Epilog donosi 3.589 dodatnih linija dijaloga, omogućavajući igračima da se prisjete avantura i oproste se od likova iz igre.

Pored epiloga, ažuriranje uvodi dva nova moda: Honor Mode i Custom Mode. Honor Mode predstavlja najtežu verziju igre sa dodatnim izazovima u bosovima, sprečavajući taktiku “varanja” ponovnog punjenja prethodnih pozicija. Prilagođeni način rada omogućava igračima da prilagode različite aspekte igre svojim željama.

Među poboljšanjima, korisna promjena je mogućnost upravljanja inventarom svih pratilaca u kampu, bez obzira da li su u aktivnom timu ili ne. Ovo je dobrodošla promjena koja poboljšava iskustvo igranja.

Ažuriranje također donosi brojna poboljšanja performansi, posebno u trećem činu igre. Sve ove promjene čine Baldur’s Gate 3 još atraktivnijim naslovom za igrače, nudeći dublju i bogatiju avanturu igranja.

Vrh stranice