Home » Tehnologija » Elon Musk rekao J****e se!

Elon Musk rekao J****e se!

Theo Wargo/WireImage

“Želite me ucijeniti putem oglašavanja, ucijeniti me novcem? Onda vam poručujem da ********”, rekao je Musk, naglašavajuči da se prestanu oglašavati na njegovoj platformi.

Elon Musk, osnivač kompanija Tesla i SpaceX, ponovno se našao u centru pažnje nakon nedavnog antisemitskog posta na Platformi X. Musk je prisustvovao konferenciji The New York Times DealBook, gdje je, uz seriju šala o sebi i svojim kompanijama, raspravljao o izazovima s kojima se suočava X platforma zbog bojkota oglašivača.

Musk, koji je podržao korisnika koji je netačno tvrdio da Jevreji podstiču mržnju protiv bijelaca, priznao je da su njegovi komentari otvorili vrata antisemitima. Opisao je svoj tvit kao možda najkontroverzniji među mnogim porukama koje su često bile provokativne. Unatoč pritiscima oglašivača, Musk je izrazio odlučnost da se odupre i poslao javno vulgarne poruke onima koji su ga napustili.

Uz izazove za X platformu, Musk se osvrnuo na svoje kompanije, naglašavajući doprinos Tesle i SpaceX za okoliš. Kritizirao je fokus na kontroverzama oko svojih izjava i pozvao kritičare da ocijene proizvode prema njihovom kvalitetu. Musk je odbio preuzeti odgovornost za potencijalni bankrot X platforme, okrivljujući oglašivače.

“Želite me ucijeniti putem oglašavanja, ucijeniti me novcem? Onda vam poručujem da ********”, rekao je Musk, naglašavajuči da se prestanu oglašavati na njegovoj platformi.

Izjave Elona Muska naišle su na osude Bijele kuće i čelnika američkog Senata, uzrokujući financijski pritisak na X platformu. Linda Yaccarino, izvršna direktorica Platforme X, potvrdila je svoj ostanak na čelu kompanije, unatoč izazovima.

U svom opsežnom intervjuu, Musk se dotakao raznih tema, uključujući slobodu govora, okoliš i politiku. Iako je izrazio sumnju u reizbor Joea Bidena, nije jasno iznio svoj izbor za potencijalnog izazivača, Donalda Trumpa.

Vrh stranice