Home » Igre » Tales of Kenzera: ZAU je zaista najavljen

Tales of Kenzera: ZAU je zaista najavljen

Curenje informacija o ambicioznoj novoj indie igrici koja izlazi pod okriljem EA Originals, za koju je bio zadužen uvijek pouzdani procuritelj Bill-Bil Kun, potvrđeno je tokom The Game Awards 2023. Tales of Kenzera: ZAU je zaista najavljen i predstavljen.

Tales of Kenzera: ZAU je prvi projekat novoformiranog studija Surgent Studios, na čelu sa glumcem Abubakarom Salimom (Odgajani vukovi, Assassin’s Creed: Origins). Sama igra je zapravo posveta Salimovom preminulom ocu, a radi se o emotivnom sidescrolling platformeru u kojem se nalazimo u ulozi mladog šamana po imenu Zau, koji sklapa pakt s Bogom smrti kako bi svog pokojnog oca vratio iz svet mrtvih.

Tales of Kenzera: ZAU nam donosi magično i emotivno putovanje kroz prekrasan šareni 2.5D svijet, inspirisan drevnim pričama plemena Bantu, odajući pritom posebnu počast svima onima koji su izgubili svoje najmilije. Tokom svoje avanture, Zau će na raspolaganju imati dvije različite vrste magije, koje će morati koristiti u borbi i rješavanju zagonetki. Kako sve to izgleda i o kakvoj se igri radi, pogledajte u nastavku.

Vrh stranice