Home » Serije/filmovi » Johnny Depp Uživa u “Transformativnom Iskustvu” Režiranja Modi

Johnny Depp Uživa u “Transformativnom Iskustvu” Režiranja Modi

Otkrivene su prve slike s seta filma Modi, koji označava povratak Johnnyja Deppa u režiserski svijet nakon 25 godina.

Film prati život slikara Amedea Modiglianija, a Depp izražava “transformativno iskustvo” režije. Uz Deppa, u filmu glume i Al Pacino, Riccardo Scamarcio te drugi.

Johnny Depp, koji režira biografski film Modi, podijelio je prve slike iza kulisa, otkrivajući atmosferu na setu. Film prati život talijanskog slikara Amedea Modiglianija i označava Deppovu prvu režiju nakon 25 godina. Uz Deppa, u filmu glume Al Pacino, Riccardo Scamarcio, Antonia Desplat, Stephen Graham i drugi.

Depp je izrazio svoje oduševljenje režijom, nazivajući je “nevjerovatno ispunjavajućim i transformativnim iskustvom.” Glumac se zahvalio cijeloj ekipi na posvećenosti i kreativnosti te posebno pohvalio Al Pacina koji je inzistirao na njegovom sudjelovanju u projektu.

Credit: Leo Pinter

Credit: Sam Sarkar

Film je sniman u Budimpešti u Rumuniji, a scene s Al Pacinom su nedavno snimljene u Sjedinjenim Državama. Radnja prati haotične događaje u životu Modiglianija kroz Pariz tijekom Prvog svjetskog rata, s fokusom na umjetnikov bijeg od policije i suočavanje s ključnim trenucima u njegovoj karijeri.

Producenti filma su Deppova evropska produkcijska kuća IN.2 i producent Barry Navidi. Film ulazi u završnu fazu produkcije, a Depp se nedavno pojavio i u canneskoj drami na francuskom jeziku “Jeanne Du Barry.”

 

Vrh stranice