Home » Tehnologija » OpenAI Predstavlja Sora: Alat za Generiranje Videozapisa iz Teksta

OpenAI Predstavlja Sora: Alat za Generiranje Videozapisa iz Teksta

OpenAI je u četvrtak objavio svoj najnoviji alat nazvan Sora, koji ima sposobnost generiranja videozapisa iz tekstualnih upita.

Sora, nazvana prema japanskoj riječi za “nebo”, koristi napredne tehnike umjetne inteligencije kako bi stvorila realistične videozapise prema korisničkim uputama o temi i stilu.

Prema objavi na blogu tvrtke, Sora može proizvesti videozapise trajanja do jedne minute, koristeći se korisničkim upitima koji opisuju željeni sadržaj, stil i druge karakteristike. Primjerice, korisnik može zatražiti videozapis koji prikazuje avanture 30-godišnjeg svemirskog čovjeka koji nosi crvenu vunenu pletenu motociklističku kacigu, plavo nebo, slana pustinja i kinematografski stil.

Iako je OpenAI objavio da je otvorio pristup Sori nekolici istraživača i kreatora videa, tvrtka pažljivo nadgleda upotrebu alata kako bi osigurala usklađenost s pravilima koje je postavila. Model je treniran na skupu podataka koji sadrži videozapise koji su bili javno dostupni i licencirani od vlasnika autorskih prava.

Sora predstavlja još jedan korak naprijed u razvoju generativne umjetne inteligencije i otvara nove mogućnosti za kreatore sadržaja i istraživače. Ovaj alat omogućuje brzo i jednostavno generiranje videozapisa prema specifičnim zahtjevima, što može imati značajan utjecaj na različite industrije, uključujući zabavnu, marketinšku i obrazovnu.

Vrh stranice