Home » Igre » Japanska Peticija Protiv Assassin’s Creed Shadowsa

Japanska Peticija Protiv Assassin’s Creed Shadowsa

Peticija protiv Assassin’s Creed Shadowsa u Japanu zbog povijesnih netočnosti.

U svijetu video igara, kontroverze nisu neuobičajene, posebno kada se radi o povijesnim temama. Najnovija kontroverza dolazi iz Japana, gdje je peticija za zabranu igre Assassin’s Creed Shadows prikupila preko 70.000 potpisa. Ovaj članak istražuje razloge iza ove peticije, reakcije zajednice i potencijalne posljedice za Ubisoft, izdavača igre.

Pozadina Igre

Assassin’s Creed Shadows je najnoviji nastavak popularne franšize Assassin’s Creed, poznate po svojoj kombinaciji povijesne fikcije i avanturističkog igranja. Ovaj nastavak postavljen je u feudalnom Japanu i prati priču tamnoputog samuraja po imenu Yasuke. Očekivani datum izlaska igre je 15. studenog, a najava igre izazvala je veliku pažnju i kontroverzu.

Razlozi za Peticiju

Glavni razlozi iza peticije su povijesne netočnosti i nedostatak kulturne osjetljivosti u prikazu feudalnog Japana. Peticija ističe nekoliko ključnih problema:

  1. Istorijske Netačnosti: Peticija tvrdi da igra sadrži pogrešne informacije o povijesti Japana i samuraja.
  2. Kulturna Neosjetljivost: Prikaz tamnoputog samuraja Yasukea izazvao je kontroverzu zbog percepcije da Ubisoft nije adekvatno istražio povijesni i kulturni kontekst.

Zahtjevi Peticije

Peticija zahtijeva od Ubisofta da:

  1. Otkazuju izdavanje igre.
  2. Provedu temeljitu istragu povijesnih činjenica.
  3. Prikažu feudalni Japan s većim poštovanjem prema kulturi i povijesti.

Reakcije Zajednice

Japanska zajednica igrača pokazala je veliku podršku peticiji, naglašavajući važnost točnog prikaza njihove povijesti. Međutim, globalna zajednica igrača je podijeljena. Dok neki podržavaju zahtjeve za većom povijesnom točnošću, drugi smatraju da igre trebaju imati slobodu umjetničkog izražavanja.

Ubisoftov Odgovor

Do sada, Ubisoft se nije službeno oglasio povodom ove peticije. Očekuje se da će izdavač uskoro dati izjavu s obzirom na veliki broj potpisa i medijsku pažnju koju je peticija privukla.

Moguće Posljedice

Ako Ubisoft odluči udovoljiti zahtjevima peticije, to bi moglo značiti značajne promjene u igri, uključujući moguće odgađanje izlaska. S druge strane, ignoriranje peticije moglo bi dovesti do bojkota igre u Japanu i negativnih posljedica za reputaciju kompanije.

Vrh stranice