Home » Igre » Izvršni direktor kaže da Mortal Kombat 12 dolazi ove godine

Izvršni direktor kaže da Mortal Kombat 12 dolazi ove godine

Izvor fotografije:Midway Games

Govoreći tokom razgovora, izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav spomenuo je ime prethodno nenajavljenog nastavka i rekao da će biti objavljen ove godine.

„Još mnogo toga dolazi, uključujući dugo očekivane Mortal Kombat 12 i Suicide Squad: Kill the Justice League , igre koje su takođe predviđene za puštanje ove godine sa ambicioznim projekcijama lansiranja,“ rekao je tokom poziva.

Najnovija igra u seriji, Mortal Kombat 11 , objavljena je 2019. godine, s DLC ekspanzijom pod nazivom Aftermath objavljenom sljedeće godine.

Ko-kreator Ed Boon i programer NetherRealm bili su šutljivi u vezi sa detaljima svoje sljedeće igre, do te mjere da nije bilo jasno da li će to biti Mortal Kombat naslov.Spekulacije su sugerirale da će sljedeća igra NetherRealma biti treća u Injustice seriji borbenih igara superheroja DC-a.

Međutim, novinar Jeff Grubb je prošle godine tvrdio da  je NetherRealm umjesto toga dao prioritet Mortal Kombatu 12  zbog neizvjesnosti oko njegove budućnosti s matičnom kompanijom WB Games.

„Poklapa se sa realnošću i poklapa se sa onim što sam čuo, gdje bi Mortal Kombat 12 imao najviše smisla jer je to igra za koju znaju da će zaraditi novac, dobro će se prodavati“, rekao je tada Grubb.

Ranije ove godine, glumac koji stoji iza Johnnyja Cagea malo nagovijestio da materijal  za seriju borbenih igara.U sada izbrisanom tvitu, Andrew Bowen, koji je tumačio Cagea u Mortal Kombat X i Mortal Kombat 11, objavio je video koji otkriva da je bio na Warner Bros.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice