Home » Hrana » Louis XIII Pizza: Najskuplja pizza na svijetu od 12.000 dolara

Louis XIII Pizza: Najskuplja pizza na svijetu od 12.000 dolara

Credits:Featured Image Credit:Flickr

Hej tamo, ljubitelji hrane i pizza entuzijasti! Jeste li spremni čuti o najskupljoj pizzi na svijetu?

Vjerovali ili ne, ova ukusna pizza košta čak 12.000 dolara! Tako je, dobro ste čuli! Najskuplja pizza na svijetu košta 12.000 dolara. Ali što ovu pizzu čini tako posebnom da vrijedi toliko novca?

Pa, ova pizza nije vaša tipična pizza. Zove se “Louis XIII” i poslužuje se u restoranu “Favitta’s Family Pizzeria” u Salernu, Italiji. Ova pizza je napravljena od nekih od najrjeđih i najskupljih sastojaka na svijetu.

Pizza Louis XIII napravljena je od organskog brašna iz Australije i prekrivena je tri vrste kavijara koji sami koštaju oko 1.000 dolara po unci. Na vrhu pizze nalaze se škampi iz Norveške i tanko narezana talijanska mozzarela. Pizza se peče u peći na drva, a da bi se završila, začinjena je ružičastom himalajskom soli i poslužena uz bocu starog šampanjca.

Ali to nije sve; uz ovu pizzu dolazi i osobni pratitelj koji će je dostaviti na vašu lokaciju. Pizza se poslužuje na zlatnoj ploči, a kupac je zadržava kao suvenir.

Pa, tko bi bio spreman platiti 12.000 dolara za pizzu? Pa, prema vlasniku Favitta’s Family Pizzeria, nekoliko ljudi je već naručilo ovu pizzu, uključujući neke poznate osobe.

Zaključno, Louis XIII pizza nije samo bilo koja pizza; to je luksuzno iskustvo koje dolazi s velikom cijenom. Ako ste spremni potrošiti novac i probati najskuplju pizzu na svijetu, onda posjetite Favitta’s Family Pizzeria u Salernu, Italiji. Tko zna, možda ćete čak sresti neku slavnu osobu dok uživate u svojem ukusnom obroku!

A sada evo jednog video recepta za nas sirotinju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice