Home » Serije/filmovi » Scream 6 nadmašio Creed III na vikend box office-u

Scream 6 nadmašio Creed III na vikend box office-u

Credits:Featured Image Credit:Paramount Pictures

Scream 6 je zaradio 44,5 miliona dolara u svojem otvarajućem vikendu u Sjevernoj Americi, pobijedivši Creed III i osvojivši prvo mjesto na vikend box office-u.

Prema podacima Comscore-a, Scream 6 sa svojih 44,5 miliona dolara obilježio je najbolji otvarajući vikend franšize, nadmašivši Scream 3 iz 2000. godine. IGN je nazvao Scream 6 nevjerovatnim u našoj recenziji, gdje smo rekli: “Emocije i brutalnost su visoke u Scream 6, što ga čini najboljom instalacijom franšize do sada.”

Film je ostvario profit nakon otvaranja. Scream 6 je nadmašio Creed III Michaela B. Jordana, koji je zaradio 27,2 miliona dolara u drugoj sedmici prikazivanja. Film je prešao granicu od 100 miliona dolara u Sjevernoj Americi nakon snažnog otvarajućeg vikenda.

Film je nadmašio i originalni Creed i Creed II, koji su zaradili 109, odnosno 115 miliona dolara. U drugim vijestima, film 65 sa Adamom Driverom u glavnoj ulozi zauzeo je treće mjesto u otvarajućem vikendu sa zaradom od 12,3 miliona dolara.

Film je imao budžet od 45 miliona dolara, pa mu predstoji dug put da nadoknadi troškove. Ant-Man and the Wasp: Quantumania se sprema preći granicu od 200 miliona dolara u Sjevernoj Americi, jer je film zaradio 7 miliona dolara u svom četvrtom vikendu.

Treći Ant-Man film trenutno stoji na 197 miliona dolara u Sjevernoj Americi, ispred prvog Ant-Man-a sa 180 miliona, ali iza Ant-Man and the Wasp-a sa 216 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice