Home » Tehnologija » Steve Jobs je otkrio tajno značenje ‘i’ u Apple proizvodima prije svoje smrti.

Steve Jobs je otkrio tajno značenje ‘i’ u Apple proizvodima prije svoje smrti.

izvor fotografije flickr.com

Jedna od najpoznatijih enigmi u svijetu tehnologije konačno je razjašnjena. Steve Jobs, osnivač Applea, otkrio je tajno značenje slova ‘i’ u nazivima mnogih Apple proizvoda još 1998. godine, otkriva članak novinara koji piše za Readers Digest.

Iako mnogi nagađaju da ‘i’ u iPhone-u znači ‘inteligentni’ ili slično, Jobs je zapravo povezao ‘i’ sa pet riječi: “internet, pojedinac, podučavaj, informiraj i inspiriraj”. No, naglasio je da ‘i’ tehnički nema službeno značenje i više je “lična zamjenica” i “uputa” za zaposlene.

Dok se tajna iza ‘i’ otkriva, Apple ne zanemaruje napredak u tehnologiji. Nedavno su angažovali tim hakera da testiraju sigurnost najnovijeg modela iPhone 15. Angažovani stručnjaci izvode različite testove kako bi pronašli ranjivosti u čipovima i osigurali da Apple ostane na čelu tehnološke sigurnosti.

Ivan Krstić, šef sigurnosnog inženjeringa i arhitekture u Appleu, naglasio je da se sve više tehnologije koristi u različitim scenarijima, što otvara sve više mogućnosti za napade. Apple se aktivno bori protiv ovih prijetnji kako bi osigurao sigurnost svojih proizvoda i korisničkih podataka. Saznajte više o najnovijim dostignućima u svijetu Apple tehnologije s našim stručnim novinarom. Pratite nas za najnovije informacije o Appleu, sigurnosti i tehnološkim inovacijama!

Vrh stranice