Home » Igre » Vlasnici PlayStationa 5 mogli bi dobiti do 500 funti od Sonyja

Vlasnici PlayStationa 5 mogli bi dobiti do 500 funti od Sonyja

Sony se suočava sa potencijalnom tužbom od 7,9 milijardi dolara zbog navodnih neregularnosti cijena, što bi moglo rezultirati isplatom odštete vlasnicima PlayStationa 5. Nedavna odluka britanskog apelacionog suda za konkurenciju izazvala je ovu grupnu tužbu, tvrdeći da Sony nameće nepravedne uslove programerima i podizanje cijena potrošača.

Iako Sony tvrdi da je tužba “pogrešna od početka do kraja”, odluka suda znači da će se slučaj nastaviti, otvarajući mogućnost kompenzacije vlasnicima PlayStationa. Ako ste kupili proizvode u PlayStation Storeu između navedenih datuma, možda ćete imati pravo na između 67 i 562 funti plus kamate.

Grupna tužba, koju je pokrenuo zagovornik prava potrošača Alex Neill, ima za cilj da osigura da potrošači dobiju nadoknadu za navodne nepravilnosti u Sonyjevom radu. Uprkos planovima kompanije Sony da se bori protiv presude, očekuje se da će se tužba odugovlačiti nekoliko godina, a korisnici bi trebalo da prate procedure kako bi ostvarili svoja prava.

Ova tužba bi mogla imati dugoročne posljedice po Sony, s naglaskom na prava potrošača i poslovnu pravdu. Budite u toku s najnovijim vijestima o ovom slučaju i saznajte kako se on odvija i kako biste mogli zatražiti odštetu ako ispunite uslove.

Vrh stranice