Home » Igre » Prema Spenceru, kompanija će tretirati Call of Duty kao Minecraft

Prema Spenceru, kompanija će tretirati Call of Duty kao Minecraft

Credits:Activision

U novom intervjuu, šef Xbox-a Phil Spencer raspravljao je o razlozima koji stoje iza akvizicije Activision Blizzarda i politici kompanije o ekskluzivnosti konzola.

U razgovoru za XboxOn, Phil Spencer je tvrdio da je Xbox fokusiran na junsku prezentaciju, ali će i druge vijesti biti na putu. Spencer je također spomenuo da je Everwild, od developera Rare, još uvijek u razvoju. Na pitanje o odgovoru na akviziciju Activision Blizzarda, Spencer je rekao: „Za Xbox zajednicu, postoji mnogo očekivanja… za industriju, i mislim da je to ispravno, postoje pitanja o tome, pa, šta to znači. .. kako će ovo uticati na konkurenciju?”

Ponovo je potvrdio da se akvizicija Activision Blizzarda nikada nije prvenstveno odnosila na Call of Duty, već na izgradnju mobilnog portfelja kompanije. “[Mobile] je najveća platforma za igre na planeti…za nas je logika zaista počela od toga kako da dobijemo više mogućnosti na mobilnom?” On je komentirao sam Call of Duty. Rekao je, “želimo da povećamo mjesta na kojima ljudi mogu da igraju Call of Duty. Nešto kao Minecraft.” Također je potvrdio da određeni modovi ili kozmetika u Call of Dutyju neće biti ekskluzivni za Xbox.

Međutim, Xbox će nastaviti da njeguje i razvija ekskluzivne igre. Spencer se posebno obratio Starfieldu, rekavši: “Mislim da nikad nisam rekao da Starfield neće biti ekskluzivan za Xbox… Mislim da je ono što sam rekao da ćemo to razmatrati od slučaja do slučaja Nećemo povlačiti igre koje su na drugim platformama.” Spencer je također spomenuo da vjeruje da će AI biti pozitivna snaga za igranje igara u budućnosti.

Izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice