Home » Igre » Speedrunner postiže novi rekord u igri Sons of the Forest

Speedrunner postiže novi rekord u igri Sons of the Forest

Taj podvig je postigao speedrunner Benjamin Romero (preko PC Gamera ), koji je postavljao snimke svojih višestrukih pokušaja prolaska na svoj YouTube kanal .

Dok su njegovi prošli pokušaji da dovrše Sons Of The Forest trajali između 8:54 i 11:37 minuta, njegov najnoviji upload vidi kako speedrunner stiže do kraja “utakmice” za samo 8:45 minuta.

U nastavku možete pogledati Romerov puni speedrun – iako je vrijedno napomenuti da video sadrži spojlere za Sons Of The Forest .

Iako je Romerov komentar na francuskom, snimci njegovog igranja pokazuju kako je uspio postići rekord. Brzina počinje tako što Romero trči uz planinu, koristeći exploit da stigne do vrha prije nego što se baci niz padine i onesvijesti svog lika.

Biti onesviješten dovodi do kidnapovanja Romerovog lika, što u ovom slučaju služi kao zgodan način za teleportaciju preko karte. Romero bježi i još jednom skače s druge planine – ovog puta koristeći bug koja mu pomaže da preživi pad. Nakon toga, koristi greške u isjecanju tekstura kako bi upao u podzemni bunker igre i preskočio veliki dio, što dovodi do posljednje faze.

Odatle, to je sprint do završnog kredita igre. Romero trči kroz posljednje podzemne pećine, izbjegavajući sve neprijatelje, sve dok ne stigne do posljednje scene u filmu Sons Of The Forest i pritisne stop na tajmeru.

Od lansiranja prošlog mjeseca, fanovi Sons Of The Forest pronašli su brojne nekonvencionalne načine da igraju najnoviji horor naslov Endnight Games.

Ranije ove sedmice, fanovi su otkrili kako klonirati i ovjekovječiti pratioca u igri Kelvina , što je dovelo do teoretski beskrajne količine klonova.

IZVOR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice