Home » Kući » 20th Century Studios najavljuje novi film iz Alien franšize

20th Century Studios najavljuje novi film iz Alien franšize

20th Century Studios je najavio snimanje novog filma iz Alien franšize čija se radnja neće odvijati u okviru postojećih filmova, već će predstavljati nezavisnu priču.

Glavnu ulogu u ovom filmu tumačiće Cailee Spaeny, koju će pratiti David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn i Aileen Wu.

Iako sinopsis ne otkriva mnogo detalja, navodi da će se radnja filma dešavati na udaljenom svijetu, a da će se grupa mladih ljudi suočiti sa najstrašnijim životnim oblikom u svemiru. Film će biti režirao Fede Alvarez, koji je prethodno režirao “Zlu noć” i “Djevojku u paukovoj mreži”. Alvarez je napisao i scenario zajedno sa Rodo Sayaguesom.

Ovo nije prvi put da se radi novi film iz Alien franšize. Posljednji film iz ove franšize, “Alien: Covenant”, izašao je 2017. godine. Producent originalnog filma, Ridley Scott, služiće kao producent na ovom filmu zajedno sa Michaelom Prussom, dok će Brett O’Connor, Elizabeth Cantillon i Tom Moran biti izvršni producenti.

Snimanje ovog filma počinje 9. marta u Budimpešti. Također, najavljen je i TV serijal iz ovog svijeta, koji će producirati Noah Hawley. Ridley Scott će također biti producent ovog serijala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice