Home » Igre » Call of Duty igre na PlayStation plusu

Call of Duty igre na PlayStation plusu

“Za bilo koju CoD igru u Microsoft multigame pretplati, ulazi u Sony multigame pretplatu, u isto vrijeme i za istu trajnost”, piše Microsoft.

Potencijal da Microsoft pretvori Call of Duty u Xbox-ekskluzivnu franšizu bio je jedna od glavnih tačaka sporenja za regulatore koji su usporili predloženo preuzimanje Activision Blizzarda od 69 milijardi dolara, a kako bi umirio te zabrinutosti, kompanija je u posljednjih nekoliko sedmica poduzela brojne korake. Izrazila je na mnogim medijima da planira da Call of Duty bude multiplatformaška, a također je potpisala obavezujuće ugovore s Nintendo i Nvidia koje će vidjeti kako se franšiza pušta za njihove respektivne platforme barem sljedećih deset godina, a slična ponuda za Sony je također na stolu.

Sada je Microsoft poduzeo još jedan veliki korak u nastojanju da uvjeri britansko tijelo za tržišnu konkurenciju i tržište (CMA) da bi se trebao odobriti predloženi dogovor. Kako je izvijestio VGC, u svojem izvješću objavljenom CMA-u, Microsoft kaže da će, ako se odobri preuzimanje Activision Blizzarda, dopustiti Sonyju da Call of Duty igre stavi na PlayStation Plus dan i datum za isto vrijeme koje ostaju na Game Passu.

Međutim, Sony je odgovorio da ponuda možda nije nužno u njegovom interesu, rekavši da bi “komercijalno uništila” njegov model pretplate. Sony tvrdi da bi Microsoft imao moć značajnog povećanja cijena Call of Duty igara, što bi onda prisililo Sonyja da poveća cijene svoje pretplatne usluge ili da Call of Duty uopštee ne uključi u uslugu.

CMA treba donijeti konačnu odluku o predloženom preuzimanju Activision Blizzarda od strane Microsofta do 26. aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice