Home » Igre » Kako je Tony Hawk izabrao Activision umjesto rivalne igre?

Kako je Tony Hawk izabrao Activision umjesto rivalne igre?

Tony Hawk, jedan od najpoznatijih profesionalnih skateboardera, u nedavnom intervjuu je otkrio da je bio blizu potpisivanja ugovora sa konkurentskom kompanijom koja je razvijala video igru o skejtbordingu prije nego što je potpisao sa Activisionom. Međutim, kako je tada skejtbording bio manje popularan, Hawk je želio stvoriti igru koja će biti pristupačna i jednostavna za igranje, ne samo skejterima, već i široj publici. Activisionova vizija i rani demo uvjerili su ga da potpiše ugovor za igru koja će postati Tony Hawk’s Pro Skater.

Nakon uspješne promocije i rastućeg zanimanja za igru, Hawk je otkrio da je Activision prije njenog izlaska ponudio da mu isplati 500.000 dolara u zamjenu za odricanje od budućih autorskih prava. Međutim, Hawk je odlučio prikupljati royalties od prodaje serije, što se ispostavilo kao najbolja financijska odluka njegovog života, jer je serija zaradila preko milijardu dolara.

Serija Tony Hawk’s Pro Skater nastavlja se i danas, a najnoviji dio, Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 iz 2020. godine, dobio je pozitivne recenzije i postao najprodavaniji dio serije. Međutim, prošle godine, planirani remake igara Tony Hawk’s Pro Skater 3 i 4 je otkazan nakon što je Activision Blizzard odlučio spojiti programere Vicarious Visions i Blizzard Entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice