Home » Putovanja » Lake Hillier: Čudesno roze jezero

Lake Hillier: Čudesno roze jezero

Lake Hillier u Zapadnoj Australiji je jedno od najneobičnijih mjesta na planeti Zemlji. Ovaj jezero izgleda kao da je obojeno u jarko ružičastu boju i to je zapanjujući prizor koji ostavlja posjetioce bez daha. Jedna od teorija koja objašnjava ovu neobičnu boju je prisutnost algi koje stvaraju pigment koji daje jezeru takvu boju.

Lake Hillier ima oko 600 metara duljine i nalazi se na istočnoj obali otoka Middle Island, jednog od otoka u skupini otoka Recherche u zapadnom dijelu Australije. Ovo jedinstveno jezero prvi je put otkriven 1802. godine od strane britanskog istraživača Matthewa Flindersa. Iako izgleda prekrasno, jezero je prekriveno slanim vodom koja je previše slana da podržava većinu životinja.

Iako se Lake Hillier može vidjeti samo iz zraka, turisti koji putuju u Zapadnu Australiju mogu uživati u prekrasnim pogledima s obližnjeg otoka Middle Island. Ovaj neobičan prirodni fenomen je jedinstven u svijetu i svakako je vrijedan posjeta. Za one koji vole avanturu, ovo mjesto će pružiti jedinstveno iskustvo, dok će ljubitelji prirode uživati u prekrasnom prizoru ružičastog jezera koje se savršeno uklapa u prekrasan krajolik otoka Recherche.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice